Kokos – vegan  rolada sa višnjom. Roulé vegan à la noix de coco râpé et à la cerises 

Ovomesečna domaćica kulinarske ,slano – slatke igrice « Ajme koliko nas je », uz koju se predivno družimo je moja draga fb prijateljica,  Frana Omelić, sa bloga ŽIV -žlicom i vilicom koju sam nedavno  vrtuelno upoznala i nakon par izmenjenih reči i njenih toplih saveta ,činilo mi se da se već godinama znamo. Frana je odabrala kao namirnicu višnju, što se meni jako dopalo tako da sam odmah krenula u pripreme i moje višnje ušuškala u snežno belu roladu protkanu mirisnim kakaom. Recept je tako jednostavan, tako da ćete uz malo truda imati preukusni kolač na stolu.

Recept za tamni deo rulade:

300 gr posnog mlevenog keksa

1 supena kašika biljnog putera ili suncokretovog ulja

4 supene kašike kaka

100 gr šećera u prahu

80 gr kristal šećera

3 supene kašike tečne vanile ili ruma ( ja sam koristila tečnu vanilu)

100 ml sojinog mleka

Recept za beli deo:

100 gr kokosovog brašna

25 gr bademovog brašna

130 gr kristal šećera

130 gr biljnog putera

Nekoliko višanja za garniranje

Priprema:

Stavite u činiju keksa, kakaa ,šećera , putera , mleka vanile i masu dobro sjedinite rukom te ostavite sa strane dok ne pripremite beli deo.

Stavite u činiju: putera, šećera, kokosovog brašna, bademovog brašna ye smesu dobro sjedinite rukom. Na pek papiru ili aluminijumskoj foliji koju ste prethodno navlažili vodom razvaljajte oklagijom najpre tamni deo pa preko njega beli, poređajte po njemu u dva reda višnje te urolajte vašu ruladu. Posipajte po platou malo kokosovog brašna i odmah je uvaljajte, te ostavite ruladu na nekoliko sati u frižideru  Servirajte je uz toplu čokoladu i prijatno vam bilo – uživajte. 

Ce mois-ci , Frana Omelic du blog ŽIV Žlicom i Vilicom nous a invité à participer à un jeu, dont elle n’est pas l’organisatrice, mais qu’elle a présidé en ce moi.  Elle a donc imposé comme ingrédient principal la cerise, et voici donc ma recette:

Pour la partie marron il vous faut:

300 gr de biscuits (non conçus à partir de la graisse animale) hachés. 

4 c.às de cacao

1 c.às de beurre végétal 

100 gr de sucre glace 

80 gr de sucre semoule

3 c.às de vanille liquide  ou du rhum 

100 ml de lait de soja


Pour la partie blanche :

100 gr de noix de coco râpée 

25 gr d’amandes en poudre 

130 gr de sucre semoule

130 gr de beurre végétal 

Préparation :

Dans un saladier mettre les biscuits, le beurre, le sucre , le cacao, le lait et la vanille , puis mélanger à la main ; mettre cela de côté le temps de préparer la partie blanche.

Dans un saladier mettre de la noix de coco, les amandes en poudre, le beurre et le sucre, mélanger à la main. 

Sur du papier à cuisson étaler à  l’aide d’un rouleau la partie marron, puis la partie blanche, disposer les cerises, puis rouler. 

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