La glace aux fruits rouges et aux basilic -Sladoled od crvenog voća i bosiljka

La glace aux fruits rouges, avec une petite touche de basilic est un véritable délice . A la maison tout le monde à adoré, j’ai dû en refaire.

Sladoled od crvenog voća sa bosiljkom nas je oduševio. Na prvu kašičicu je dobio zeleno svetlo. Već sam pravila i drugu turu, jer prva je nestala očas posla.

Priprema se veoma brzo i lako, jedina mu je mana, što morate sačekati da se dooobro ohladi.

Za sladoled će vam trebati:

900gr crvenog voća (blago zamrznutog)

300 gr kivija

130 gr žutog šećera

200 ml sirupa od višanja

730 gr fromage blanc- u prevodu bi to značilo : beli sir.

 Po teksturi je sličan jogurtu, a ukus je malo opor , gorak. Ne znam da li ga ima kod nas, u svakom slučaju zamenite ga ili gušćim jogurtom ili kiselim mlekom, ali ipak mislim da je bolje upotrebiti grčki jogurt.

400 gr umućenog šlaga( šlag sam mutila sa mlekom)

Nekoliko listića svežeg bosiljka

Priprema:

Crveno voće stavite u zamrzivač da se blago zamrzne, kivi ne morate. Stavite voće u dublju posudu , dodajte šećera,listiće bosiljka,  te ga izmiksajte štapnim mikserom, zatim dodajte kivi, izmiksajte i njega, tako da ga sjedinite dobro sa masom. U smesu dodajte sira, dobro ga sjedinite sa voćem, mešajući špatulom, zatim dodajte  šlag, te i njega sjedinite sa smesom mešajući žicom. Dobro promešajte , jer će  vam ostati sitna mala zrnca šlaga po sladokedu. Pokrijte posudu providnom folijom, te je stavite  u zamrzivač da se sladoled zamrzne.Kada se divokjno zamrzne, videćete i sami, servirajte ga i degustirajte što pre, jer je neverovatno dobar i ukusan😘

Pour la glace il vous faut:

900 gr de fruits rouges (légèrement congeler)

400 gr de kiwis frais

Quelques feuilles de la plante basilic 

200 ml de sirop de griottes

130 gr de sucre roux

730 gr de fromage blanc

400 gr de crème fleurette montée

Préparation :

Monter la crème fleurette

Mettre dans un saladier les fruits,les feuilles de basilique,  ajouter du sucre,  du sirop, puis les mixer à l’aide d’un mixeur plongeant. Ajouter le fromage, mélanger à l’aide d’une maryse, puis ajouter de la crème, mélanger à l’aide d’un fouet, puis mettre le saladier au congélateur.

Attendez que la glace se bloque, puis la déguster. C’est une véritable merveille, vous verrez😘

Publicités

2 commentaires Ajoutez le vôtre

  1. Natalija dit :

    Divno, i sladoled i fotke!

    J'aime

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s