Drip cake

Ca fait longtemps que j’ai envisagé de faire le drip cake, et voilà aujourdhui je l’ai fait . Jai trouvé la recette sur un site Internet, que  j’ai modifiée.C’est facile à faire et c’est cent pour cent réussi. Je suis complètement satisfaite de la génoise et surtout de la crème.

Već duže vreme planiram da napravim ovaj popularni dripavi cake😘 , kako ga ja u šali zovem, i evo , napokon je tu. Iskreno da vam kažel , malo sam i zazirala od njega, sve mi se činilo da neću moći razliti čokoladu kako valja, ali po meni, ipak je ispalo dobro, zar ne? Veoma se brzo i lako sprema, a ukus  je neodoljiv, tako da će dugo biti moj favorit.  Recept je sa interneta, koji sam ja korigovala, s’obzirom na namirnice koje sam imala.

Za tortu vam je potrebno , za korice:

6 celih jajeta

250 gr žutog šećera

300 gr brašna t 45

4 kašike kakaa

6 gr praška za pecivo

70 ml bademovog mleka

70 gr otopljenog putera

Za kremu:

400 gr mascarpone sira

300 gr umućenog šlaga

5 supenih kašika nutele

150 gr pečenih lešnika * samlevenih

150gr pečenih badema* samlevenih

Za preliv:

200 gr bele čokolade

60 ml tečne pavlake

Prehrambena boja za torte, ja sam koristila nijansu zelene i kraljevsko žute

Priprema:

Pomešajte brašno , kakao i prašak za pecivo , te umih prosejite, da nema grudvica. 

Pomešajte bademovo mleko  i puter

Uključite rernu da se zagreva na 250 stepeni

Umutite jaja sa šećerom , penasto, dodajte brašna i kakaa , sjedinite ih dobro sa umućenim jajima, tako što ćete ih umešati žicom, ali polako da umućena jaja ne spadnu, zatim dodajte mešavinu mleka i otopljenig putera, sjedinite ih sa smesom, te sipajte u plek i pecite na 200 stepeni. Za to vreme pripremite kremu

Umutite šlag sa kiselom vodom. Umutite penasto  mascarpone sa šećerom, dodajte nutelu, zatim umućeni šlag, dobro ih  sjedinite, mešajući kremu žicom, zatim dodajte bademe i lešnike, vaša krema je spremna za filovanje torte. Kada korica bude pečena, ostavite je da se ohladi, te je isecite na tri jednaka dela. Svaku koru nafilujte kremom a odozgo je ukrasite tečnom belom čokoladom.

Otopite čokoladu sa pavlakom, na tihoj vatri, sklonite sa vatre, dodajte boje, sačekajte da se malo prohladi,da počne da se zgušnjava,   te je prelijte odozgo.

Recette pour la génoise :

6 oeufs 

250 gr de sucre roux 

300 gr brašna t 45

4 c.à.s. de cacao 

6 gr de levure chimique 

70 ml de lait d’amandes 

70 ml de beurre fondu 

Pour la crème :

500 gr de mascarpone 

6 c.as de nutella

300 gr de crème chantilly déshydratée montée ou de la crème chantilly montée

150 gr de poudre de noisettes 

150 gr de poudre d’amandes 

Pour le glaçage coulant :

200 gr de chocolat blanc

60 ml de crème fleurette 

Les couleurs alimentaires, moi j’ai melanger la couleur jaune et vert

Préparation :

Mélanger la farine , le cacao et la levure chimique, les tamiser puis mettre de côté 

Mélanger le lait et le beurre fondu 

Huiler puis fariner la plaque 

Préchauffer le four à 250 degrés 

Dans la cuve d’un robot mettre les oeufs, ajouter le sucre, les faire blanchir, puis ajouter de la farine, le cacao et la levure chimique, bien mélanger à l’aide d’un fouet, puis ajouter le melange de lait et du beurre, mélanger, verser la préparation dans la plaque, puis enfourner pendant 20 minutes à 200 degrés. Une fois cuite sortir la génoise du four puis laisser refroidir, et la couper en trois cercles.

Pendant ce temps préparer la crème 

Battre  le mascarpone, dans la cuve d’un robot, ajouter le nutella, mélanger, ajouter la crème chantilly, melanger, puis ajouter la poudre de noisettes  et la poudre d’amandes, mélanger. La crème est prête. 

Préparation du glaçage coulante:

Faire chauffer dans une petite casserole du chocolat blanc avec la crème fleurette, en remuant à l’aide d’un fouet, 

Montage du gâteau :

Tartiner chaque cercle de crème , même à la surface du gâteau, puis verser la crème coulante sur le gâteau et le décorer.

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