Gâteau D’Angélique – à la pralinés roses Anđelika torta – sa roze pralinama

Et voilà, après tous les anniversaires dans notre famille, hier on a fêté le mien. Comme pour les autres, j’ai inventé un nouveau gâteau pour moi aussi, avec de nouvelles saveurs et une nouvelle déco.

Evo, prošao je i mart mesec , a mi, još uvek slavimo. Znate već, pričala sam vam ,kod nas su svi važni datumi nekako smešteni u martu mesecu, baš sam se slatko naradila, spremajući sve te rođendanske torte, za sve naše i njihove njihove rođendane, a u isto vreme i uživala u njihovim kreaicijama dekoracijama.. Nakon prethodnih, Juče smo proslavili i moj rođendan. Ne, nije prvoaprilska šala, mene su odlučili da rode baš na prvi april. Tortu sam umesila kombinujući različite ukuse i arome,koje su dale idealni ukus torti, baš onaj koji sam očekivala, smišljajući recept, po mom guštu, a dekoracija je bila trenutna, i smišljena ns brzaka, u datom trenutku. Recept na našem jeziku je kao i obično, dole, pri dnu😍

Recette de la dacquoise aux pralines roses:

3 blancs d’oeufs

3 c.a.s de sucre semoule

2 c.a.s de farine de blé t45

6 c.a.s de pralines roses hachées.

6 gr. la levure chimique

Recette de dacquoise de spéculoos:

3 blanc d’oeufs

3 c.a.s de sucre semoule

2 c.a.s de farine de blé t45

6 c.a.s de spéculoos hachés.

6 gr. de levure chimique

Recette de dacquoise de poudre d’amandes:

3 blanc d’oeufs

3 c.a.s de sucre semoule

2 c.as de farine de blè t45

5 c.as de poudre d’amandes

6 gr de levure chimique

Recette de dacquoise de gaufres aux noisettes hachè

3 blanc d’oeufs

3 c.as de sucre semoule

2 c.a.s de farine de blé t45

6 c.a.s de gaufres hachées.

6 gr. de levure chimique

Recette de la crème aux jaunes d’oeufs et au beurre:

12 jaunes d’oeufs + 4 c.a.s de sucre semoule

250 gr de beurre ramolli + 4 c.a.s de sucre semoule

5 c.a.s de biscuit petit beurre hachés

Pour imbibage de dacquoise:

7 -8 c.a.s de lait frais

Recette de la crème namelaka à ma façon:

6 gr. de gélatine en feuilles

5 gr. de glucose ou miel

200 gr. de couverture de chocolat blanc

100 ml. de lait

150 ml. de crème fleurette

Préparation de la dacquoise aux pralines roses:

Mélanger la farine et la levure chimique dans un saladier, réserver.

Préparer un cercle de 17,5cm, chemise de papier de cuisson.

Préchauffer le four à 230~℃

Clarifier les oeufs

Mettre dans un saladier les blancs d’oeufs, ajouter une pincée de sel fin, puis les faire monter à l’aide d’un batteur. Lorsqu’ils deviennent mousseux, commencer à ajouter du sucre, cuillère par cuillère, continuer à les monter, pour avoir une meringue bien ferme, puis ajouter la farine , mélanger délicatement, à l’aide d’une maryse, ensuite ajouter des pralines roses, puis verser la préparation dans le cercle, étaler puis enfourner à 230℃ 10 -15 minutes.

Faire de la même façon les autres dacquoises

Préparation de la crème namelaka:

Mettre la couverture de chocolat blanc dans un saladier assez profond.

Tremper les feuilles de gélatine dans l’eau froide

Verser du lait dans une petite casserole, ajouter du glucose, puis porter á ébullition en mélangeant à l’aide d’un fouet, lorsqu’il bout, ajouter les feuilles de gélatine bien essorées, mélanger, puis verser du lait sur le chocolat, puis mélanger à l’aide d’un mixeur plongeant, lorsque la crème devient bien lisse et compacte, ajouter la crème fleurette, puis mélanger à l’aide d’un mixeur. Laisser la crème au frigo pour qu’elle se bloque, en mélangeant de temps de temps. Puis incorporer la crème à la crème au beurre en mélangeant à l’aide d’un

Préparation de la crème aux jaunes d’oeufs et au beurre:

Dans un saladier mettre les jaunes d’oeufs, ajouter 4 c.a.s de sucre, puis les faire blanchir, cette fois je ne les ai pas passés au bain-marie.

Mettre dans un autre saladier du beurre ramolli, ajouter 3 c.a.s de sucre, puis fouetter pour faire du beurre pommade. Ensuite commencer à ajouter progressivement les jaunes d’oeufs en mélangeant la préparation à l’aide d’un batteur électrique, puis ajouter la crème namelaka, mélanger à l’aide du batteur, puis glacer le gâteau.

Montage de gâteau:

Disposer la dacquoise de gaufres aux noisettes, dans un cercle, sur plateau, répartir la crème, disposer la dacquoise à la poudre d’amandes – répartir la crème, puis continuer jusqu’à épuisement des ingrédients, puis décorer le gâteau selon vos goûts. Moi, j’ai utilisé le chocolat en plastique, pour le décor.

Recept za dakuaz od mlevenih pralinés roze: ( badem u kristalizovanom , roze obojenom, šećeru) Ne znam da li ga ima kod nas. Ako ne, napravite sami, jer se veoma lako pravi ili zamenite lešnikom ili orahom.

3 belanca

3 supene kašike kristal šećera

2 supene kašike pšeničnog brašna t45

6 supenih kašika krupnije mlevenih roze badema ( badem kuvan u sirupu sa dodatkom roze boje – ušećereni badem)

6 gr praška za pecivo

Recept za dakuaz od mlevenih napolitanki od lešnika:

3 belanca

3 supenekašike kristal šećera

2 supene kašike pšenično gbrašna t45

6 supenih kašika mlevenih napolitanki

6 gr praška za pecivo

Recept za dakuaz od bademovog brašna:

3 belanca

3 supene kašike kristal šećera

2 supene kašike pšeničnog brašna t45

6 dupenih kašika bademovog brašna

6 gr praška za pecivo

Recept za dakuaz od spekuloza keksa:

3belanca

3 supene kašike kristal šećera

2 supene kašike pšeničnog brašna t45

6 supenih kašika mlevenog spekuloza keksa

6 gr praška za pecivo

Sve dakuaz presecite na pola , po dužini, te ih prelijte sa 7 supenih kašika, hladnog mleka

Priprema dakuaz od mlevenih pralinés roses ( roze badema)

U jednoj posudi pomešajte: brašna , mlevenih roze badema i praška za pecivo,

Plek bez dna postavite na pek papiru

Uključite rernu da se zagreva na 230℃

Odvojite belanca od žumanaca. Stavite belanca u dublju posudu, dodajte prstohvat soli, te ih umutite penasto, zatim počnite postepeno dodavati šećera, kašiku po kašiku. Kada dobijete čvrstu morang – šam, ( da se žice miksera teško kreću po njoj), dodajte mešavinu brašna, badema i pr. za pecivo, sjedinite ih mešsjući delikatno žicom za mućenje, zatim smesu sipajte u plek bez dna, koga ste obložili pek papirom. Ja za stavljanje smese, koristim poslastičarsku vrećicu sa nastavkom , da bi dakuaz bila jednake debljine).Pecite dakuaz 10-15 minuta na 230℃. Zatim izvadite plek iz rerne, ostavite da se prohladi, izvadite je , presecite na pola po dužini, te obe polovine prelijte mlekom.Na isti način pripremite i ostale dakuaz.

Recept za pripremu namelaka kreme je ovde:

https://wp.me/p8aPrm-16G

Recept za pripremu kreme od žumanaca je ovde :

https://wp.me/p8aPrm-16G

Montaža torte:

Dakuaz od lešnika – krema- dakuaz od badena -krema – dakuaz od roze lešnika – krema – dakuaz od spekuloza keksa – krema i dekorisala sa chocolat plastique – plastičnom čokoladom ( čokolada za modelovanje)

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