Roulé salé au jambon, salade verte, fromage aux herbes et poivrons – slani rolat sa zelenom salatom, krem sirom, šunkom i paprikom

Roulé salé au jambon et poivrons ou avec n’importe quelle garniture : saumon ,epinards , jambon blanc, c’est très facile à faire et je le prépare souvent soit aux repas familiaux, ou pour les invités, je le fais dans toutes les variétés car ça dépend des ingrédients que j’ai à la maison.

Slani rolat je uvek dobrodošao u kući na našoj trpezi. Veoma često ga pripremam jer ga pre svega moje ćerke obožavaju, a drugi razlog je taj što se može pripremati u hiljadu mogućih kombinacija što se tiče sastava kore i garniranja u zavisnosti šta tog dana imam u frižideru. Najviše mi se sviđa kombinacija krem sira i paprike uz dodatak fete i kombinacija sira, šunke i zelene salate. A , ako volite ribu da jedete , tu je kombinacija lososa i spanaća neprevaziđena.

Recette pour la génoise salée:

5 oeufs entiers

60 ml d’eau bouillante

100 gr de farine de blé t45

1 pincée de sel fin

2 c.à.s d’huile d’olive

J’ai ajouté un peu de herbes de Province

Vous allez avoir environ 25 -30 tranches de roulé

Ingrédients pour la garniture:

250 gr de fromage aux herbes

2c.a.s de crème fraîche

2 c.a.s d’huile d’olive

100 gr de fromage rapé mozza

3-4 feuilles de salade verte

4 tranches de jambon de Paris pour la première variété

Pour la deuxième variété je mets :

La garniture de fromage et quelques dés de poivrons rouges, jaunes et verts.

Ainsi qu’un peu de persil haché.

Si vous faites un roulé au saumon et aux batones de crabes, diviser la preparation en deux , ajouter 2 c.as de concontre de tomates ou ajvar – caviar de poivrons ( magazin balqanique), melanger, verser la preparation dans la plaque l’une sur lautre, puis le faire cuire.

Preparation:

Préparer en premier la garniture. Mettre dans un saladier le fromage,la crème fraîche, le fromage mozza rapé et l’huile d’olive, puis mélanger et réserver au frigo.

Huiler la plaque et la fariner.

Preparer un torchon humidifié

Clarifier les oeufs

Dans un récipient verser l’eau, puis la chauffer dans un micro-ondes ( elle dois être très chaude -bouillante)

Mettre les jaunes dans un saladier, ajouter le sel, puis les faire monter à l’aide d’un batteur, en ajoutant progressivement l’eau chaude. Lorsqu’ils deviennent mouseux arrêter le batteur , les reserver, puis faire monter les blancs d’oeufs en ajoutant 1 pincée de sel à l’aide d’un batteur, lorsque eux aussi deviennent mouseux arreter le batteur, puis les incorporer delicatement avec les jaunes à l’aide d’un fouet, ajouter la farine en pluie, melanger délicatement, ajouter l’huile, puis verser la préparation dans la plaque. Enfourner 10-12 minutes à 220 ℃. Retourner le roulé sur un torchon humidifié, étaler le mélange de fromage, disposer les tranches de jambon, les feuilles de salade, (pour la deuxième variété :dés de poivrons, persil, puis rouler la génoise en formant un roulé, le filmer avec un film alimentaire, et placer au frigo pendant 2 -3 heures, puis le couper en tranches une fois refroidi.

Recept za koru:

5 celih jajeta

1 prstohvat soli

60 ml vrele vode

100 gr pšeničnog brašna t45

2 supene kašike maslinovog devičanskog ulja

Ja sam dodala i malo provansalskog začinskog bilja

Sastojci za garniranje rolata:

250 gr krem sira sa začinskim biljem

2 supene kašike slane pavlake

100 gr rendane sušene mocarele ili kačkavalja

2 supene kašike maslinovog devičanskog ulja

Za garniranje jedne vrste rolata ja koristim listove zelene salate i pariske šunke, a za drugu vrstu, crvenu, zelenu i žutu papriku, seckanu na tanje režnjeve po dužini , uz dodatak seckanog peršuna. I jedna i druga kombinacija su po meni fantastičnog ukusa.

Priprema kore :

Plek premažite uljem i pospite ležerno brašnom

Pripremite vlažnu krpu na koju ćete staviti koru rolata ,nakon pečenja

Stavite vodu da se zagreva do vrenja

Odvojite belanca od žumanaca.

Stavite žumanca u dublju posudu, dodajte soli, te ih umutite penasto mikserom, uz postepeno dodavanje vrele vode, ostavite ih sa strane. Belanca takođe stavite u dublju posudu, dodajte prstohvat soli, te ih umutite penasto, zatim ih pažljivo spojite sa žumancima, mešajući žicom za mućenje ( fue), zatim dodajte prosejanog brašna (direktno sejite nad jajima, da bi rolat bio vazdušast), dobro umešajte špatulom, zatim dodajte ulja, sjedinite ga sa smesom, te je sipajte u plek i pecite rolat na 220℃ oko 15- tak minuta. Nakon pečenja prevrnite koru na vlažnu krpu, premažite je,garnirajte, uvijte je u rolat , obmotajte providnom folijom, stavite u frižider na 2-3 sata, zatim rolat isecite na deblje ili tanje kriške, po vašem ukusu. Od jednog rolata ćete dobiti ukupno od 25 -30 kriški u zavisnosti od debljine sečenih kriški.

Prijatno, i naravno, javite mi vaše utiske😘😍

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