Glace au café -Sladoled od kafe

Le soleil a du mal à percer le ciel, ces derniers temps il nous montre juste son petit boût de nez , l’automne toque sur la porte. On a des jours toujours un peu ensoleillés avec un peu de grisaille . Ce n’est toujours pas trop tard de preparer une bonne glace….comme celle la , la glace au café avec des bananes bien mûres

Lepi, topli dani još uvek traju, miholjsko leto se šepuri na sve strane, sunce je još u punoj snazi. Šapuće lišće u krošnjama drveća, potrči vetar tiho….., lagano u polegloj travi, po prašnjavom seoskom putu , pa se digne gore ,visoko…

Recette:

1kg de crème chantilly en poudre (magasin balkanique)

6 bananes mûres

80 ml de jus de citron bio

6 c.as de yaourt ( moi j’ai mis le yaourt turque)

300 ml de café soluble ( dans 300 ml d’eau j’ai mis 8c.ac de café soluble

Moi j’ai ajouté encore 3 c.ac turque

Preparation:

Eplucher les bananes, les couper en petits dés, les mettre dans un saladier assez profond, ajouter le jus de citron, puis les ecraser à l’aide d’un mixeur plongeant. Mettre la crème chantilly dans un saladier, verser le café puis faire monter la crème. Mélanger la crème montée avec les bananes ecrasées, melanger à l’aide d’une marise, ajouter le yaourt, melanger puis placer le saladier au congelateur pendant 2- 3 heures ( temperature de congelation minimale)

Recept:

1 kg šlaga

300 ml kafe ( u 300 ml vode staviti 8 kašičica soluble kafe u granulama

6 banana (dobro zrelih)

6 kašika kiselog mleka ( ja sam stavila tursko, a jednako je dobro i grčko i bugarsko )

80 ml soka organskog limuna

Ja sam još dodala 3 kašičice turske kafe , jer ja volom da ugodim svačijem ukusu a moja Jelena je baš tako htela, još malčice kafe😘

Priprema:

Oljuštene banane isecite na sitnije komade, dodajte soka od limuna, te ih dobro izgnječite štapnim mikserom. Sipajte šlag u dublju činiju , dodajte kafe, te ga umutite. Umućeni šlag dodajte bananama, dobro sjedinite silikonskom kašikom hvatajući smesu odozdo na gore prema površini vraćajući je prema dnu, (dok se ne sjedini potpuno),zatim dodajte kiselog mleka, sjedinite sa smesom na isti način, te stavite sladoled u zamrzivač da se stegne, (minimalna temperatura zamrzavanja) , ne više od 2-3 sata jer sladoled ima gustinu, zahvaljujući bananama. Ako se kojim slučajem desi da se preko noći previše stegne, pre serviranja ga izvadite iz zamrzivača 15 -tak minuta na sobnoj temperaturi.

Autor : Sunčica Stanković

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2 commentaires Ajoutez le vôtre

  1. jackie dit :

    Cette glace au café est vraiment très appétissante. Merci pour ce partage gourmand. Belle soirée

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    1. Merci, ça fait plaisir, bonne journée

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