Gaspacho à la salade verte et aux légumes – gaspacho sa zelenom salatom

Le gaspacho est un potage à base de légumes crus mixés , servi froid. Il est très répandu dans le sud de l’Espagne et le sud du Portugal.

Gaspacho je potaž koji se priprema od sirovog povrća sa vodom uz dodatak nekoliko kockica leda, čija je baza paradajz, krastavac i crni luk sa dodatkom ostalog povrća. Kao takav nastao je na jugu Španije i Portugala. Servira se kao hladan i odlično je osveženje za vrele letnje dane, vitaminski napitak koji će vas potpuno osvežiti i obezbediti organizmu potrebne vitamine koji se što je najbitnije ,ne gube termičkom obradom povrća.

Pour préparer mon gaspacho, j’ai utilisé

3 tomates

Quelques tomates cerises

2 oignons nouveaux

1 poivron rouge

1/2 courgette

4 feuilles de salade verte

100gr de choux vert

Quelques feuilles de basilic

Huile d’olive selon votre goût

Sel, poivre

Préparation :

Laver vos legumes

Placer tous les ingrédients dans un blender, ajouter un peu d’eau froide (quelques morceaux de glaçons) puis mixer. Verser la préparation dans un saladier, saler, poivrer et ajouter un peu l’ huile d’olive. Voilà c’est prêt!

Gaspacho potaž se služi kao hladan i kao takav je idealan za vrele letnje dane. Nas je oduševio, fantastičnog je ukusa, čaša prepuna vitamina u jednom gutljaju.. Za pripremu sam koristila sledeće namirnice:

3 paradajza

Nekoliko čeri paradajza

Mladi crni luk 2

1 crvena paprika

1/2 zelene tikvice

4 lista zelene salate

Sirovi bosiljak

Oko 100 gr sirovog kupusa

Svo povrće koje ste prethodno očistili i oprali stavite u blender, dodajte hladne vode, nekoliko kockica leda, izblendajte da postane tečno, presipajte u činiju, posolite pobiberite, dodajte maslinovog ulja, i konzumirajte kao i svaki drugi potaž.

8 commentaires sur “Gaspacho à la salade verte et aux légumes – gaspacho sa zelenom salatom

Ajouter un commentaire

Laisser un commentaire

Site Web créé avec WordPress.com.

Retour en haut ↑