Le gaspacho est un potage à base de légumes crus mixés , servi froid. Il est très répandu dans le sud de l’Espagne et le sud du Portugal.
Gaspacho je potaž koji se priprema od sirovog povrća sa vodom uz dodatak nekoliko kockica leda, čija je baza paradajz, krastavac i crni luk sa dodatkom ostalog povrća. Kao takav nastao je na jugu Španije i Portugala. Servira se kao hladan i odlično je osveženje za vrele letnje dane, vitaminski napitak koji će vas potpuno osvežiti i obezbediti organizmu potrebne vitamine koji se što je najbitnije ,ne gube termičkom obradom povrća.
Pour préparer mon gaspacho, j’ai utilisé
3 tomates
Quelques tomates cerises
2 oignons nouveaux
1 poivron rouge
1/2 courgette
4 feuilles de salade verte
100gr de choux vert
Quelques feuilles de basilic
Huile d’olive selon votre goût
Sel, poivre
Préparation :
Laver vos legumes
Placer tous les ingrédients dans un blender, ajouter un peu d’eau froide (quelques morceaux de glaçons) puis mixer. Verser la préparation dans un saladier, saler, poivrer et ajouter un peu l’ huile d’olive. Voilà c’est prêt!
Gaspacho potaž se služi kao hladan i kao takav je idealan za vrele letnje dane. Nas je oduševio, fantastičnog je ukusa, čaša prepuna vitamina u jednom gutljaju.. Za pripremu sam koristila sledeće namirnice:
3 paradajza
Nekoliko čeri paradajza
Mladi crni luk 2
1 crvena paprika
1/2 zelene tikvice
4 lista zelene salate
Sirovi bosiljak
Oko 100 gr sirovog kupusa
Svo povrće koje ste prethodno očistili i oprali stavite u blender, dodajte hladne vode, nekoliko kockica leda, izblendajte da postane tečno, presipajte u činiju, posolite pobiberite, dodajte maslinovog ulja, i konzumirajte kao i svaki drugi potaž.
Gaspacho, naše omiljeno ljeto u sezoni paradajza! Hvala, Sunčice, na ovom prekrasnom receptu!
J’aimeJ’aime
Hvala i tebi što svratiš i ostaviš traga, čini mi se da se dopunjujemo idejama, zar ne?
J’aimeJ’aime
Coucou 🙂
Superbe !!! Je valide ta recette pour le défi mais tu peux venir déposer ton lien sur cet article s’il te plait pour officialiser ta participation ?
https://compilemoiunmenu.wordpress.com/2017/07/01/la-paillote-de-nath-et-sandra-inscriptions-et-depots-des-recettes/#more-2853
Merci pour ta présence.
Bisous
Nath
J’aimeAimé par 1 personne
Ok, merci Nath, bisous😍
J’aimeJ’aime
Merci
J’aimeJ’aime
Je ne suis pas fan du Gaspacho, mais le mélange de tous tes légumes me donne malgré tout bien envie …
J’aimeAimé par 1 personne
Merci, c’est gentil 😍 Moi aussi j’aime pas trop de gaspacho, mais cette mélanger de tous les légumes, à toute changé 🤗
J’aimeJ’aime